Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥΤην πρώτη του εμφάνιση εκτός Ελλάδας πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας εφέτος. Κλήθηκε στην Ουγγαρία από τους Έλληνες της Διασποράς για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η ομάδα των χορευτών παρουσίασε στη Βουδαπέστη και στο Πεκς, που ήταν για φέτος η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, χορούς της Χαλκιδικής αλλά και όλης της Ελλάδας. Η εμπειρία των μελών του Συλλόγου μας που μπόρεσαν να πάρουν μέρος ήταν καταπληκτική, η εκπροσώπηση και η προβολή του χωριού μας, όχι μόνο στους Έλληνες της διασποράς και τους Ούγγρους, αλλά και στις άλλες ελληνικές αποστολές σημαντικότατη.


Οι μικροί μας χορευτές ανήμερα του Αγίου Γεωργίου χόρεψαν στον προαύλιο χώρο του εξωκλησίου. Οι γονείς τους, οι παππούδες τους τους καμάρωσαν και θαύμασαν το κέφι τους, τη ζωντάνια τους αλλά και τις χορευτικές τους ικανότητες.


Στις 8 και 9 Μαΐου, στο πανηγύρι του Αγίου Χριστοφόρου εμφανίστηκαν όλες οι χορευτικές ομάδες του Συλλόγου. Την παραμονή εμφανίστηκαν το εφηβικό τμήμα που παρουσίασε χορούς από τα νησιά μας, το τμήμα ενηλίκων με χορούς από την Ήπειρο, το τμήμα γυναικών με χορούς από τη Θεσσαλία και τέλος το νεοσύστατο αντρικό τμήμα που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση χορεύοντας ένα τσάμικο που καταχειροκροτήθηκε. Τους χορευτές συνόδευε ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και στο τραγούδι ήταν η συγχωριανή μας Πηγή Κουτσιούκη. Ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου χόρεψαν και οι υπόλοιπες ομάδες του Συλλόγου.


Όλες αυτές οι εμφανίσεις των ομάδων του Συλλόγου στέφθηκαν με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον και την αγάπη που δείχνουν οι χορευτές για το Σύλλογο, το χωριό και τις παραδόσεις μας. Η επιτυχία των εμφανίσεων επίσης οφείλεται και στη δασκάλα των χορευτικών ομάδων του Συλλόγου μας, την κυρία Έφη Κελιαφάνου. Είναι πάντα κοντά στους χορευτές και το Σύλλογο και όλη της η προσπάθεια και η προσφορά είναι ανεκτίμητη Έφη σε ευχαριστούμε πολύ.


Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλα τα μέλη και τους φίλου του Συλλόγου που πάντα συμπαραραστέκοναι και στηρίζουν κάθε προσπάθεια του Συλλόγου. Αυτή την περίοδο προγραμματίζονται και οι καλοκαιρινές εμφανίσεις. Προτάσεις μπορείτε να κάνετε και εσείς μέσα από τα σχόλια της σελίδας μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου