Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προγραμματίστηκαν οι εκδηλώσεις που θα διοργανώσει ο Σύλλογός μας για τα πανηγύρια του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Παρασκευής.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010. Μετά τον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας θα εμφανιστούν οι χορευτικές ομάδες των γυναικών, ανδρών, ενηλίκων και η ομάδα των εφήβων σε χορούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Τους χορευτές θα συνοδεύει ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής. Δεξιοτέχνες μουσικοί στο βιολί, στο λαούτο θα μας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της δημοτικής μας παράδοσης. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. στο τραγούδι θα είναι η Κατερίνα Δούκα.
Τρίτη 20 Ιουλίου 2010. Μετά το τέλος της λειτουργίας στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία οι παιδικές ομάδες του Συλλόγου μας θα παρουσιάσουν δημοτικούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη συνέχεια θα χορέψει η φιλοξενούμενη παιδική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βραστάμων.
Στον προαύλιο χώρο του προφήτη Ηλία ο Αθλητικός Σύλλογος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΘΥΕΛΛΑΣ Μεταγγιτσίου, όλες της μέρες του πανηγυριού θα ψήνει σουβλάκια για να νοστιμίσει τα βράδια μας, αλλά να βελτιώσει και τα οικονομικά του.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος τα οικονομικά του θα προσπαθήσει να τα βελτιώσει με την καθιερωμένη λαχειοφόρο αγορά μετά το τέλος των χορευτικών Θα θέλαμε εδώ για μια φορά ακόμα να ευχαριστήσουμε όλους τους επαγγελματίες του χωριού, αλλά και τους φίλους επαγγελματίες από άλλες περιοχές , για την προσφορά των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.
Οι εκδηλώσεις για τον Προφήτη Ηλία θα κλείσουν με το Κονομάδκο. Για εφέτος οι κονομάδες θα μαγειρέψουν γίδα με μανέστρα.
Οι εκδηλώσεις για την Αγία Παρασκευή είναι:
Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010. Ο γυμναστικός σύλλογος Η Σιθωνία της Νικήτης σε συνεργασία με τον Αθλητικό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταγγιτσίου θα διοργανώσει τα Μεταγγίτσεια. Αγώνες δρόμου 700 μέτρων για όσους γεννήθηκαν από το 2001-2003, 1000 μέτρων για όσους γεννήθηκαν από το 1998-2000, 1500 μέτρων από1995-1997 και 2500 μέτρων για τους γεννηθέντες από το 1994 και πριν. Η αφετηρία θα οριστεί πριν τους αγώνες, ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του χωριού. Στην εξέδρα που θα υπάρχει θα γίνουν οι απονομές και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου. Ειδικότερα, θα παρακολουθήσουμε μια μικρή θεατρική παράσταση από μία νεανική θεατρική ομάδα του χωριού και στη συνέχεια κλόουν και ταχυδακτυλουργοί θα διασκεδάσουν τους μικρούς επισκέπτες.
Σάββατο 24 Ιουλίου 2010. Η χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού του Συλλόγου σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσει στις 21:15 ένα πρόγραμμα με δημοτικά τραγούδια και χορούς του χωριού μας και της Χαλκιδικής όπως όμως αυτά τραγουδιόταν και χορεύονταν στο Μεταγγίτσι. Η βραδιά θα κλείσει με χορό για όλο τον κόσμο που θα είναι στην πλατεία όπου θα γίνει και η εκδήλωση.
Κυριακή 25 Ιουλίου 2010. Μετά την περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Αγίας του χωριού στο χώρο της πλατείας οι αδελφοί Τσικούρη με την ορχήστρα τους θα μας χαρίσουν ένα έντεχνο λαϊκοχερυτικό πρόγραμμα.
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010. Μετά την Θεία λειτουργία οι παιδικές ομάδες του Συλλόγου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς ενώ οι κονομάδες θα προσφέρουν φαγητό στους παρευρισκόμενους
Προσκαλούμε όλους τους φίλους του Συλλόγου και τους επισκέπτες της σελίδας μας να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που έχουμε προ γραμματίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου