Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Έκθεση βιβλίου.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009.
Είναι η δεύτερη που γίνεται και η φετινή επισκεψιμότητα έδειξε ότι ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει και τη στηρίζει.
Τα βιβλία που εκτέθηκαν απευθύνονταν σε όλες τις ηλικίες και κάλυψαν όλα τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Υπήρχαν βιβλία για τους λιλιπούτειους αναγνώστες μας, για τα παιδιά του δημοτικού, τους έφηβους αλλά και τους ενήλικες. Χριστουγεννιάτικα διηγήματα, επιστημονικά βιβλία, μυθιστορήματα, βιβλία μαγειρικής, ιστορικά αλλά και πολλές άλλες ομάδες βιβλίων περίμεναν τους επισκέπτες στα γραφεία του Συλλόγου που διαμορφώθηκαν και διακοσμήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν, ιδιαίτερα οι ενήλικες επισκέπτες, για τα βιβλία της τοπικής ιστορίας. Σε ένα ειδικό χώρο ήταν τα βιβλία των δημιουργών από τη Χαλκιδική και όσων αναφέρονταν στην ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της Χαλκιδικής. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα παιδιά για τη γωνία της ζωγραφικής που είχαμε ετοιμάσει. Εκεί κάθε μέρα ζωγράφιζαν και με τα έργα τους διακοσμούσαν την έκθεση.


Πολύ σημαντική ήταν φέτος η συνεργασία ταυ Συλλόγου μας με άλλους φορείς του χωριού και πρώτα με το Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές της Στ τάξης με πολύ μεράκι, σε μια ομαδική εργασία δημιούργησαν τη διπλανή ζωγραφιά την οποία χρησιμοποιήσαμε για να σχεδιάσουμε την αφίσα της έκθεσης Βιβλίου. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά αλλά και τους δασκάλους που τα ενθάρρυναν σε αυτή τους την προσπάθεια αλλά και γιατί μας βοήθησαν πολύ στο στήσιμο της έκθεσης


Συνεργαστήκαμε επίσης και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό. Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρό του κ. Βλαβή Κων/νο για να πραγματοποιήσουμε μια ομιλία-συζήτηση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων. Έτσι τα Σάββατο 12 Δεκεμβρίου μέσα στο χώρο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από το δρ Ζώη Ζαρταλούδη Εντομολόγο Ινστιτούτου Προστασίας Φυτών Θεσ/νίκης με θέμα: Ολοκληρωμένη διαχείριση εχθρών στην ελιά και στο αμπέλι. Βιολογικά μέσα φυτοπροστασίας. Την εισήγηση παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Την τελευταία μέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Μια βραδιά γεμάτη παραμύθια. Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κυρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και την Τετάρτη το βράδυ στις 16 Δεκεμβρίου, μικρούς αλλά και μεγάλους, που παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση, μας ταξίδεψαν σε κόσμους ονειρικούς και μαγικούς. Ιδιαίτερα οι μικροί ακροατές εντυπωσιάστηκαν και στην κυριολεξία κρέμονταν από τα χείλη των παραμυθούδων.



Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τις κυρίες:
Τριανταφυλλία Πέτρου,
Σταμάτα Μαυρουδή,
Καραβασίλη Μαρία,
Παπαστόικου Αργυρή,
Κωνσταντινίδη Γεωργία,
Κυπαρισσά Γεωργία και
Μιχαλούδη Σούλα.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες που στηρίξανε αυτή την προσπάθεια του Συλλόγου ηθικά και υλικά..Με τα έσοδα από τις πωλήσεις, αγοράστηκαν βιβλία τα οποία θα εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη μας ,που από τη νέα χρονιά θα λειτουργεί ως δανειστική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου