Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Στις παραλίες του Μεταγγιτσίου

Ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού και παίρνοντας το κεντρικό δρόμο για Άγιο Νικόλαο θα συναντήσουμε μετά από τέσσερα χιλιόμετρα τη θάλασσα του κόλπου του Αγίου Όρους. Οι δυο παραλίες που απλώνονται δεξιά και αριστερά μας στο σταυροδρόμι της παραλίας, αν και βρίσκονται τόσο κοντά στο Μεταγκίτσι εν τούτοις ανήκουν διοικητικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου. Αυτό για την ιστορία και μόνο γιατί τα φιλόξενα ακρογιάλια της Σαλονικιούς και του Ελαιώνα δεν κάνουν διακρίσεις και μας προσφέρουν απλόχερα τα δροσερά και καταγάλανα νερά της θάλασσας του Σιγγιτικού.
Την πρώτη διοικητικά παραλία του χωριού θα συναντήσουμε λίγο βορειότερα, ως συνέχεια της παραλίας του Ελαιώνα, η οποία φιλοξενεί στην αγκάλη της την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής το Hotel ¨Assa Maris¨. Η πλέον φιλόξενη παραλία του κόλπου του Αγίου Όρους διαθέτει ότι κι αν της ζητήσεις.
Επόμενη παραλία ο Κοκαλάς σ' εντυπωσιάζει, ενώ μικρότερα ξεχωριστά ακρογιάλια, σφηνωμένα θαρρείς, ανάμεσα στα απόκρημνα θαλασσοδαρμένα βράχια που κυριαρχούν στο τοπίο, σε προκαλούν με την ξεχωριστή ομορφιά τους, σ' ολόκληρη τη διαδρομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου